Lösningen på det onda i samhället är biblisk korrekthet, inte politisk korrekthet.

Gräset vissnar, blomman faller av, men vår Guds ord består för evigt. Jes 40:8

Lösningen på det onda i samhället och världen är biblisk korrekthet, inte politisk korrekthet. Sanna kristna förstår att det enda sättet att hantera ondskan på är att konfrontera den med Skrifterna och stå orubbligt fasta i tron (1 Kor 16:131 Petr 5:9). Denna sanning förblir sanningen för varje generation, oavsett om det verkar politiskt korrekt eller inte. Idéer och rörelser påhittade av människor förändras, men sanningen i Guds ord förblir densamma. (Ps 119:160, Mal 3:6Joh 17:17)

Förespråkarna för PK-rörelsen försöker framtvinga och fastställa sin egen norm för vad som är riktigt och korrekt. Men misstaget med detta är att de faktiskt vill ta Bibelns plats som den grundläggande normen för "sanningens pelare och grundval". (1 Tim 3:15). I 2 Tim 3:16 säger Paulus att;

"Hela Skriften är inspirerad av Gud, nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet, så att gudsmänniskan blir fullt färdig, väl rustad för varje god gärning." 

Paulus hänvisar här till vilken typ av undervisning som hjälper en person att göra det som är rätt. En viktig undervisning så att vi kan bli väl rustade för att göra det goda arbetet, med att förkunna de Goda nyheterna om Guds rike, som Gud vill att vi ska göra. När Paulus säger "väl rustad" menar han att vi som kristna inte behöver något annat än Bibeln som rättesnöre. Vi behöver inte någon annan filosofi eller politisk rörelse som förklarar för oss vad som är rätt, gott, korrekt eller moraliskt. Vi har det redan i Bibeln. I Bibeln står Guds fastställda norm som bestämmer vad och vem som har rätt, oavsett vad vanliga ofullkomliga dödliga människor säger.

Men PK-rörelsen försöker ändra på detta. Politisk korrekthet säger till exempel att om man motsätter sig homosexualitet så är det ett tecken på sexism och intolerans. Men Bibeln säger: "Du ska inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna. Det är avskyvärt." (3 Mos 18:22). Och i 1 Kor 6: 9-10 står det att homosexuella inte ska få ärva Guds rike. Så vem ska vi tro på, Gud eller politisk korrekthet?

Ett annat exempel på PK-dogm säger att en kvinna har rätten att bestämma om hon vill avsluta en graviditet eller inte och att den som motsätter sig detta är en kvinnohatare eller sexist. Bibeln säger emellertid att allt människoliv är heligt eftersom människor är skapade till Guds avbild (1 Mos 1:27) och kräver att vi respekterar allt människoliv, även de som lever i livmodern och ännu inte har fötts fram. 

I Lukas 1:41-42 beskrivs Johannes döparen, medan han fortfarande är inne i sin mors livmoder med termen "brephos" som är ett grekiskt ord som både betyder ett "ofött barn" och ett "spädbarn". Det intressanta med användandet av detta ord, för att beskriva Johannes döparen som ofödd, är att det är exakt samma grekiska ord som används för att beskriva Jesus som nyfödd. Samma ord "brephos" används alltså för att beskriva Johannes medan han fortfarande är inne i sin mors livmoder och för att beskriva Jesus som nyfödd i Lukas 2:12.

Slutsatsen här är att i Guds ögon är båda barn lika mänskliga och lika mycket värda, vare sig de fortfarande är inne i moderns livmoder eller har fötts fram till världen. (2 Mos 21:22-23). Den enda skillnaden mellan dessa två barn, är deras utveckling och deras miljö.

(βρέφος (brephos) = 1) an unborn child, embryo, a foetus 2) a new-born child, an infant, a babe)

Vad gäller rasism, sexism och diskriminering så är lösningen inte ett nytt PK-språk eller en ny maktfördelning. Snarare är lösningen på detta onda ett nytt hjärta som förvandlats med hjälp av Guds helige ande. Ett hjärta som har fattat kärlek till den ende sanne Guden upphör med onda gärningar som rasism, girighet, förtryck och sexism. Att så att säga "döda" dessa onda saker genom Guds helige andes kraft (Rom 8:13), inte kraften av någon politisk rörelse! Ett hjärta som är fritt från all bitterhet och vrede, ilska och förtal tillsammans med all annan ondska. Ett hjärta som är vänligt mot andra såväl som ömt och förlåtande (Efes 4:31).

Var det denna hjärteinställning som demonstrerades under parollen "Women's March" runt om i världen och under den senaste invigningsceremonin av USA's president, då PK-rörelsen gjorde kravaller på gatorna och förstörde egendom, krossade bilar, misshandlade folk? Om du någon gång läst kommentarer till olika artiklar eller inlägg, så känner du igen samma illvilliga anda av de politiskt korrekta och inte så sällan från självutnämnda "goda". Jesus säger att det du säger och gör härstammar från hjärtat (Matt 15:19). Han säger också att vi kan känna igen dem på deras frukter (Matt 7: 15-20). Om trädets frukt (rörelsen) begår så mycket skada, förkastar rättstatsprinciper och dessutom förtrycker de som inte håller med dem, är detta då en rörelse vars idéer man ska hålla med om?

Politisk korrekthet har skapat ett nytt språk och en hel del debatt som inte har löst de problem som den identifierar. Å andra sidan skapar Biblisk korrekthet ett nytt hjärta som bär frukten av sann personlig förändring. Kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning är de saker som i slutändan arbetar för att fundamentalt förändra samhället till det bättre. (Gal 5:22-23)

Det är också tydligt hur politisk korrekthet även påverkar religion. Enligt PK-rörelsen är det fel att hävda att någon kan gå vilse på grund av synd. Enligt PK så finns det ingen synd, bara resultat av rasism, sexism och förtryck. Det är också politiskt inkorrekt att föreslå att man kan gå förlorad eller missta sig i sin tro, för tillsammans med universell multikulturalism har de föreslagit idén om universell frälsning. Med andra ord, enligt PK-rörelsen, så är varje religion okej då de menar att varje religion fullbordar människans frälsning. Men om alla religioner skulle vara av lika värde så är ingen av dem värda något alls, eftersom de lär ut så motstridiga saker om Gud och frälsning.

Om du säger att det bara finns en Gud och en frälsning, så blir du stigmatiserad som religiöst intolerant och legalistisk. Men igen säger Bibeln: "Hos ingen annan finns frälsningen, och under himlen finns inget annat namn som människor fått genom vilket vi blir frälsta." (Apg 4:11-12). Apostlar och lärjungar som predikade detta under det första århundradet var också politiskt inkorrekta och dödades för sina ansträngningar i att förkunna de Goda nyheterna om Guds rike!

Att vara bibliskt korrekt skapar nya hjärtan och nya attityder hos dem som tror. Men hos dem som inte tror på Gud är biblisk korrekthet, precis som Paulus säger, "en doft av död till död" för dem som avvisar det (2 Kor 2:15). Kristna som predikar Kristi evangelium som det enda sättet att frälsa har alltid varit politiskt inkorrekta och kommer alltid att vara det i den här världen (den här onda tidsåldern). Var därför inte förvånad när du möter motstånd från den här världen (se Här) och ge inte upp på grund av det! I Joh 16:33 säger Jesus Messias;

"Detta har jag sagt er för att ni ska ha frid i mig. I världen får ni lida, men var frimodiga: jag har segrat över världen."

Gud söker de som vill göra rätt i Guds ögon. Därför bör inte kristna bry sig om mänskliga rörelser som politisk korrekthet för det härstammar inte från Gud.

"Metoden för kommunisterna och de progressiva skiljer sig åt, men målet är ett och samma: att uppnå kulturell hegemoni. Progressiva har lärt sig att det är svårt och dyrt att uppnå hegemoni genom straffrätt, såsom fängelse och tortyr och gulag. Intellektuella försöker återskapa Amerika (född befläckad av den västerländska civilisationen eller de ursprungliga synderna av rasism, sexism, girighet, folkmord) och tillsammans med de progressiva har de hittat ett mycket bättre sätt att ta hand om dessa människor. Politisk korrekthet, som förekommit av en liten klass av människor som är uppskattade vid universitet, av byråkrater och stora medier, är det perfekta verktyget för att uppnå kulturell dominans. Det är kraftfull förförelse. Det uppnår tyst samarbete av miljoner som helt enkelt biter ihop tänderna." - J. Miltimore

"Att bita ihop tänderna" här betyder att de flesta inte säger något på grund av rädsla för att bli anklagade för rasism, sexism eller liknande hemska benämningar. Till exempel, många människor som höll på president Trump och hans kampanj under det senaste valet vågade inte visa det öppet för de var rädda för att bli allvarligt trakasserade av sina grannar och andra som var emot honom. Så fungerar politisk korrekthet. Taktiskt samarbete av miljontals människor som bara biter ihop tänderna och tiger, även om de mycket väl vet att det som sägs eller görs är fel. Säkert många som känner igen detta i den snäva "åsiktskorridorens" Sverige. Har du en avvikande åsikt så mobbas du och utesluts. Många har förlorat familj, vänner och arbete i PK-andans namn och protester hörs knappast eftersom PK-rörelsen ser till att det förnekas och tystas ihjäl. Idag skulle man lätt kunna påstå att en avvikande åsikt är som en dödssynd enligt PK-rörelsens anhängare. Faktiskt skulle jag vilja påstå att PK liknar en sekt.

"Som en politisk filosofi kan politisk korrekthet verka livlös och meningslös, men Codevilla noterade att Lenins och Stalins mål inte var en stat som byggde på marxistiska principer; men att alltid ha partikontroll. De två filosofierna är lika tomma. För allt progressivismen erbjuder är lydnad mot den härskande klassen, verkställd av politisk korrekthet...  

Inte heller finns det någon slutpunkt för vad som är politiskt korrekt, precis som med kommunismen. Här och nu, som överallt och alltid, så handlar det om att glorifiera det politiska partiet och förödmjuka resten. Eftersom dessa självutnämnda "goda" politiskt korrekta alltid påstår sig stå för medkänsla och på offrens sida, så döms alla invändningar mot dem automatiskt ut som onda, och förvandlar omedelbart dig som kritiker till en brottsling. Det finns ingenstans där du kan undgå att bli förtalad. Och just därför kan politisk korrekthet fortsätta att krypa framåt."

Och jag upprepar sista meningen, "det är därför det fortsätter att krypa framåt", eftersom alltför många människor bara biter ihop tänderna. PK-ideologin kanske förstör stora delar av västvärlden och banar väg för andra politiska och religiösa system och ideologier. Men oavsett vad så kommer Guds församling av sanna kristna aldrig att försvinna, tvärtom! Jesus säger i Matt 16:18;

"Och jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa ska jag bygga min församling, och helvetets portar ska inte få makt över den."

Det är bara att byta ut "helvetets portar" i det här citatet mot vad du än kan föreställa dig av attack eller rörelse. Nazism, kommunism, materalism, politisk korrekthet, etc, kommer aldrig att kunna utplåna församlingen av sanna kristna i världen. Om varken Djävulen eller helvetets portar kan det, så kan vi vara säkra på att denna PK-rörelse inte heller kan det!

Vår uppgift i denna högljudda och kaotiska tid i historien är det som Paulus sa i 1 Kor. 16:13-14 (där han också nämner den sanna kristna kärleken för den har kraften att verkligen, från grunden, förändra saker till det bättre);

"Vaka, stå fasta i tron, var modiga och starka! Låt allt hos er ske i kärlek." 

Precis som förr, så tar varje generation med sig någon eller något som vill tysta ner oss för att vi är kristna. I Joh 15:18-21 säger Jesus;

"Om världen hatar er, ska ni veta att den har hatat mig före er. Hade ni tillhört världen, skulle världen ha älskat er som sina egna. Men ni tillhör inte världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er. Kom ihåg vad jag sagt: tjänaren är inte större än sin herre. Har de förföljt mig, ska de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, ska de också bevara ert ord. Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner Honom [Gud] som har sänt mig."

Om vi ​​står upp och är starka i tron och modiga i sann kristen kärlek, så kommer vi att vara bibliskt korrekta, och den korrektheten kommer att behaga vår Skapare, den ende sanne Guden, oavsett vilket samhällssystem som försöker anklaga oss och skilja oss från Guds kärlek.

"För jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som ska komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat ska kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre." Rom 8:38-39.



Vissa delar citerade härifrån.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om droger?

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Överser Bibeln med slaveri?

Blodsutgjutelsen i Bibeln presenteras som Historia, men blodsutgjutelsen i Koranen är dess Doktrin.

"Antikrist: Islams väntade Messias" - En jämförelse av islamisk eskatologi med Bibeln

Bör kristna hålla sabbaten? - av Anthony Buzzard.