Blodsutgjutelsen i Bibeln presenteras som Historia, men blodsutgjutelsen i Koranen är dess Doktrin.

Jes 55:11

En populär teori på "vänsterkanten" är att Bibeln skulle vara mer våldsam än Koranen, men den teorin håller inte, för det är "Sammanhang och Innehåll som Avgör".

De som protesterar mot islamiseringen har kritiserats för att de hävdar att islamisk terrorism är inspirerad av Koranen. Och de som försvarar Koranen hävdar att Bibeln är precis lika blodtörstig som Koranen, om inte mer, men deras motståndare säger att sammanhanget betyder allt eftersom blodsutgjutelsen i Bibeln presenteras som historia, medans blodsutgjutelsen i Koranen är dess doktrin

Med andra ord uppmuntrar Bibeln sina läsare till våld lika lite som en vanlig historiebok!

Dr Ed Kessler, grundare av Woolf Institute of Interfaith Relations, har kritiserat organisationer som Pegida ("Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes", eller på svenska; "Patriotiska européer mot islamisering av västvärlden"), som hävdar att Koranen uppmuntrar terrorism.

"Men det är inte själva texten som genererar våld", menar han, "det finns judisk och kristen skrift som du kan läsa för att hitta detsamma". Vidare sade han att "det finns våldsamma utdrag i Koranen precis som det finns i Gamla och Nya testamentet", och han hävdar att när Salafist-muslimer gör en bokstavlig tolkning av Koranen, så har kristna och judar genom åren omtolkat eller avfärdat avsnitt som kräver dödsstraff och våld. "Vi tenderar att förbise dessa bitar eftersom vi inte tycker om dem, eller tolkar dem så de blir mer acceptabla och relevanta för nutiden", tillade han. "Tolkning kan användas till gott eller ont, fundamentalism eller liberalism."

Dr Kessler är inte den enda "forskaren" som inbjudits av The Independent just för detta argument. Mariam Hakim skrev en artikel för tidningen där hon kritiserade delningen av en video där en kvinnlig forskare sa att det [enligt Koranen] är tillåtet för män att våldta kvinnliga krigsfångar för att förnedra dem. 

"Den historien [att Koranen främjar våld] ... har främst gynnats av Donald Trump som stöder anti-muslimska trångsynta, högerextremister och folk som tror på allt dåligt om muslimer" [hävdade hon och tillade:] "De som delar videon gör vanligtvis ogrundade påståenden som att de 'nordafrikanska/arabiska' männen som anklagats för övergreppen i Köln var motiverade av en 'muslimsk bakgrund'".

På samma sätt uppstod "forskning" i februari [2016] av mjukvaru-ingenjören Tom Anderson som "sprang" igenom texterna av Koranen och Bibeln genom en programvara för textanalys för att ta reda på vilka texter som innehöll mest våld. Föga förvånande, med tanke på att Bibeln är en mycket längre bok än Koranen, fann han att Bibeln innehåller fler avsnitt som talar om våld än Koranen. 

"Av de tre texterna verkar innehållet i Gamla testamentet innehålla mest våld," sade Anderson. "Dödsfall och förstörelse hänvisas något oftare i Nya testamentet (2,8%) än i Koranen (2,1 procent), men det Gamla testamentet leder med mer än dubbelt så mycket än Koranen - när det handlar om att berätta om förstörelse och dödande (5,3 procent )."

Dock erkände han att resultaten inte kan bevisa om islam är "mindre våldsam än andra religioner" och sade att "islam dessutom har ytterligare texter [haditherna och siran] som hör till och bidrar till religiös doktrin". Men det stoppade inte The Independent och annan vänsterliberal media som Huffington Post som ivrigt rapporterade dessa "resultat".

Men studien - och andra liknande fall - blev fullständigt avslöjade av Raymond Ibrahim, en amerikanskfödd expert på Mellanöstern och islamiska angelägenheter, som skrev för PJ Media:

"att citera detta, att bibeln beskriver mer våld, som att det skulle utgöra bevis på att Koranen inte  uppmuntrar till mer våld än Bibeln, är enormt problematisk. Till att börja med ignoreras fullständigt detta argument själva sammanhanget där våld framträder i alla tre skrifter."  

"Att jämföra våld i Bibeln - både i Gamla och Nya testamentet - med våld i Koranen är som att sammansmälta historia med doktrin. 
Majoriteten av våldet i Bibeln är nerskrivet som historia; en beskrivning av händelsernaOmvänt är den överväldigande majoriteten av våldet i Koranen doktrinärt signifikant. 
Koranen används tydligt och klart för att uppmana troende muslimer till att begå våldshandlingar mot icke-muslimer."

"Granska studien nogrannt", tillade han, "för denna studie misslyckas även med att ta hänsyn till vem som står bakom våldet. Den verkar bara räkna hur många gånger det våldsamma språket dyker upp i texten. Och det argumentet håller inte, för det skulle isåfall bli lika motsägelsefullt som att påstå att Nya testamentet där kristna, inklusive Kristus själv, som förföljs och dödas - skulle uppmanas till att bruka våld på sig själva. Sanningen är att medan kristna uppmanas att vara förlåtande, älska sin nästa och be för sina fiender, så befaller Allah [muslimernas gud] muslimerna att "slakta avgudadyrkarna var du än hittar dem - grip dem, belägra dem och gör dig redo att överfalla från bakhåll!(Koranen 9:5).

"Det här säger inte heller något om det faktum att islamisk undervisning inte bara är begränsad till Koranen. Volymer av föreskrifter i Haditherna (Muhammeds uttalanden och handlingar) informerar likvärdigt till muslimska handlingar. [...] Uppmaningarna till våld mot icke-muslimer i Haditherna är överlägsna Koranens." 

Även mjukvaru-ingenjören (ovan) som "sprang" igenom texterna, Tom Anderson sa som slutsats: "denna analys är ytlig och resultaten är på intet sätt avsedda för att vara avgörande." 

Men tydligen är denna politiskt korrekta slutsats - att islam inte kan vara värre än judendom och kristendom - det enda viktiga, enligt vänsterliberal media, trots stora gapande hål i metodiken.

Den här okunskapen som råder om Bibeln främjar islamister, vänsterfalangen, pk-anhängare, ateister med flera, nu, men de kommer alla att gå förödande konsekvenser till mötes när denna tidsåldern når sitt slut om de inte vänder om till den enda sanne Guden!

De muslimer som påstår, eller har hört påståenden om, att det profeterats om islam och Muhammed i Bibeln (läs Här) - och att Jesus Kristus är en föregångare till islams profet Muhammed (läs Här) - läs Bibeln själv och se hur det verkligen förhåller sig! Var uppriktig och ödmjuk i hjärtat och be Gud om att Han ska hjälpa dig att förstå!

För om en religion uppmanar till våld och mord på icke-troende, då ber dess anhängare inte till den ende sanne allsmäktige Guden, utan till Hans motståndare.

Allt som Gud har lovat kommer att ske!

Sök i HERRENS bok och läs! Inte ett enda av dem [profetiorna] ska utebli, det ena ska inte sakna det andra, för det är Hans mun som befaller det och Hans ande som samlar dem. - Jes 34:16

Sök HERREN medan Han låter sig finnas, åkalla Honom medan Han är nära. Den ogudaktige ska lämna sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till HERREN, så ska Han förbarma sig över honom, och till vår Gud, för Han vill gärna förlåta. - Jes 55:6-7.

Så ska det vara med ordet som går ut från Min mun. Det ska inte komma tillbaka till Mig förgäves utan att ha gjort vad Jag vill och utfört vad Jag sänt det till. - Jes 55:11

Jes 55:6-7

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om droger?

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Överser Bibeln med slaveri?

Islam med dess imamer och försvarare har inget värde för debatt om vad kristna får eller inte får äta, eller om kristen tro överhuvudtaget.

Den förlorade sonen

Att be för kungar och alla i ledande ställning