Muslimer förnekar Guds Son och därmed Gud vår Fader!

Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus. (Joh 17:3

Kristna som tror på Bibelns rena ursprungliga monoteism, liksom jag själv, och alltså har samma tro som Abraham och den ursprungliga kristendomen, har det gemensamt med den islamiska tron, att vi tror på att Gud är En Enda Gud. (5 Mos 6:4, Mark 12:29) Men betyder det att vi tillber samma Gud som muslimerna?

Muslimer säger att de också tror på Jesus (som de kallar Isa - se Här), men inte som Guds Son utan endast som en profet som var föregångare till deras Muhammed i Koranen (läs mer Här). Om det skulle vara sant så skulle det finnas massor av profetior i Bibeln som skulle peka framemot det. Men det gör det inte!

Däremot finns det massor av detaljerade profetior i det Gamla testamentet, de hebreiska skrifterna, som pekar framemot Messias Jesus som Guds Son. Redan i Bibelns allra första bok, 1 Moseboken 3:15, uttalar Gud en profetia om hur Jesus, i den utlovade "kvinnans säd", kommer att krossa Satan och hans säd.

Vi tror att Messias Jesus föddes av jungfru Maria genom Guds heliga ande. I Lukas 1:26-35 talade ängeln Gabriel med Maria som sedan frågade: "Hur kan jag bli gravid om jag inte har en man än?"

Svaret hon fick var att Guds heliga ande skulle överskugga henne och av just den anledningen att Jesus föddes genom Guds heliga andes mirakulösa kraft så fick Jesus rätten att vara Guds Son, Guds unika enfödde Son. Jesus var planerad sedan länge av Gud och föddes utan synd, alltså som en fullkomlig människa, precis som Adam. (Matt 1:20-23, Jes 7:14)

Jesu släkttavla visar att han härstammade från Abraham och hans son Isak, och vidare en avkomling till David och så vidare genom Maria. (2 Sam 7:12-16, Matt 1:1-17) Av Abrahams söner så var det alltså Isak som skulle bli förfader till den utlovade säden och Jesus var den utlovade säden i vilken alla jordens folk skulle bli välsignade. (1 Mos 22:15-18, Gal 3:26-29)

I Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, ges löftet om att Jesus Messias, Guds Son, skall komma tillbaka till jorden för att besegra Guds fiender och återställa allt till att bli precis så underbart som Guds uppsåt var från allra första början i mänsklighetens historia. (Upp 1:5, Upp 17:14, Upp 21:4Jes 11:6-9).

Fram tills dess är det Jesus som medlar mellan den ende sanne Guden och mänskligheten. (1 Tim 2:5) Det står inget i Bibeln, som är den bok vi kristna ska bekänna oss till, om att vi skulle vänta på någon ny profet som vi skulle följa, absolut inte! Tvärtom så varnar Bibeln oss för falska profeter och för Antikrists ande! (Matt 7:13-15, 1 Joh 4:1-3)

Och "en annan slags Jesus", som till exempel den muslimerna har, måste undvikas som en vilseledande förfalskning. (2 Kor 11:3-4) Tyvärr har många låtit sig bedras, men om allt detta är vi varnade om på förhand eftersom den ende sanne Guden, Abrahams, Isaks och Jakobs Gud, är allsmäktig och Hans inspirerade ord i Skriften är sanning. (4 Mos 23:19, Jes 46:9-10Matt 22:32, Joh17:17, 2 Kor 2:11)

För att få leva i Guds Nya värld (den framtida tidsåldern) här på jorden så måste vi först lära känna Gud och Hans Son. Det är genom Sonen som vi lär känna Fadern. Och Gud Fadern vill att alla människor skall räddas. (1 Tim 2:3,4, Hes 18:23, 32, Joh 17:3)

Eftersom muslimer förnekar Jesus som Guds Son, så förnekar dem Guds inspirerade ord i Bibeln, och genom att dem förnekar Sonen, så förnekar dem även den ende sanne Guden. Ty att förneka Sonen är att förneka Fadern. (1 Joh 2:22-25)

Det finns fler fundamentala skillnader som jag inte tar upp här, (läs mer här) inte minst den att muslimerna även förnekar att Jesus dog för mänskligheten och gav sitt liv som ett lösenoffer för människors synd. (Matt 20:28; Joh 3:16, 36, , 1 Joh 4:2-39-10, 2 Joh 7-9, Fil 3:18-201 Joh 2:1-4)

Muslimer är alltså emot Guds Son, så den Jesus-gestalt (dvs. Isa) som muslimernas bok, Koranen, skriver om är absolut inte den verkliga historiska Jesus Messias som de Heliga Skrifterna, Bibeln, berättar om. Eftersom de förnekar Guds Son så förnekar de också Gud vår Fader! Därför är det inte samma Gud vi tillber. Vår Gud är vår himmelske Fader och Jesus Messias är Guds enfödde Son.

Jesus sa: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." 

Därför, om du som läser detta vill lära känna den enda sanne Guden så be till Honom i ande och sanning i Jesu namn och be Gud att hjälpa Dig att förstå sanningen. (Joh 14:6Joh 14:13-14Joh 4:23Matt 6:5-15Apg 4:12Fil 4:6-7

Jesus sa till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." (Joh 14:6)

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Vad säger Bibeln om droger?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Överser Bibeln med slaveri?

"Antikrist: Islams väntade Messias" - En jämförelse av islamisk eskatologi med Bibeln

Bör kristna hålla sabbaten? - av Anthony Buzzard.

Den förlorade sonen