Jesus Messias, Davids son, Abrahams son, den förstfödde bland de döda


Vi borde alla vara som bereerna (Apg 17:10-11) och själv läsa och studera Bibeln, istället för att blint tro på människobud eller falska läror. (Jes 29:13Matt 15:7-9)

En del tror att Jesus är ärkeängeln Mikael, en del tror att han är en del av en treenighet, eller rentav att Jesus är Gud själv. Men vad säger Bibeln om det? Efter vad jag kan se så tror jag att påståendena ovan är fel och därför "predikar en annan Jesus" (2 Kor 11:3-4). Med andra ord så är deras "människobud" inget annat än falska läror eftersom dem inte stämmer överens med Skrifterna.

Jehovas vittnen påstår att Jesus är ärkeängeln Mikael, men om vi tittar lite närmare så ser vi något helt annat.

  "Det är inte under änglar han har lagt den kommande världen som vi talar om." (Hebr. 2:5)

  "Till vilken av änglarna har han någonsin sagt: Sätt dig på min högra sida tills jag lagt dina fiender som en pall under dina fötter?" (Hebr. 1:13)

Hebreerbrevet handlar om den förhärligade människan Messias Jesus, som alla profeter skrev om och såg fram emot. Så vi följer helt enkelt tråden av löftena i Skriften, för först då kommer vi att se Messias identitet som de gamla hebreerna väntade på. 

De väntade INTE på en transformerad eller förvandlad ärkeängel som senare skulle födas som en människa. De väntade på Davids son, som skulle sitta på Davids tron ​​och kallas Guds son. Vi måste sätta oss in i hela bilden och se det med hebreernas ögon. 

I 2 Samuel 7:12-14 fick David ett löfte om att hans avkomma skulle etablera hans rike. Tro på vad ängeln Gabriel sa när han sa detta till Maria;

  "Han ska bli stor och kallas den Högstes Son, och Herren Gud ska ge honom hans fader Davids tron." (Luk 1:32-35)

Jämför med Ps 89:4Jer 23:5Jesaja 11:1Apg 2:29-31 och Joh 7:42.

  "Säger inte Skriften att Messias kommer från Davids ätt och från Betlehem, byn där David bodde?" (Joh. 7:42)

  Allt folket blev utom sig av förundran och sade: "Kanske är han Davids son?" (Matt 12:23)

Vi måste förstå vem de trofasta troende från förr väntade på. Denne Messias skulle vara en ättling till David som skulle regera i Guds rike på jorden på Davids tron. 

Vi menar inte att bara hans mänskliga själ är en avkomling så som trinitarier tror, utan att Jesus till 100 procent var människa. En fullkomlig människa. Och den dagen kommer enligt Apg 17:31

  "Han har nämligen bestämt en dag då Han ska döma världen med rättfärdighet genom en man som Han har utsett, och Han har erbjudit tron åt alla genom att uppväcka honom från de döda." 

Ja, den förhärligade upphöjda odödliga människan Messias Jesus, den förstfödde bland de döda.

  "Detta är berättelsen om Jesus Kristus , Davids son, Abrahams son. 

Abraham blev far till Isak, Isak till Jakob, och Jakob till Juda och hans bröder.

Juda blev far till Peres och Sera genom Tamar, Peres till Hesron, Hesron till Ram, Ram till Amminadab, Amminadab till Nahshon, Nahshon till Salmon. Salmon blev far till Boas genom Rahab, Boas till Obed genom Rut, Obed till Ishai, och Ishai till kung David.

David blev far till Salomo genom Urias hustru. Salomo blev far till Rehabeam, Rehabeam till Abia, Abia till Asa, Asa till Joshafat, Joshafat till Joram, Joram till Ussia, Ussia till Jotam, Jotam till Ahas, Ahas till Hiskia, Hiskia till Manasse, Manasse till Amon, Amon till Josia, och Josia till Jekonja och hans bröder vid den tid då folket fördes bort till Babylon.

Efter bortförandet till Babylon blev Jekonja far till Shealtiel, Shealtiel till Serubbabel, Serubbabel till Abihud, Abihud till Eljakim, Eljakim till Asur, Asur till Sadok, Sadok till Jakim, Jakim till Elihud, Elihud till Eleasar, Eleasar till Mattan, Mattan till Jakob, och Jakob till Josef, Marias man. Av henne föddes Jesus, som kallas Kristus.

Alltså blir det tillsammans fjorton släktled från Abraham till David, fjorton led från David till fångenskapen i Babylon och fjorton led från fångenskapen i Babylon till Kristus" 

(Matt 1:1-17, jmf med Lukas 3:23-38).



En del hämtat från Former JW-elder sees the human Jesus

Populära inlägg i den här bloggen

Vad säger Bibeln om att röka hasch?

Vad säger Bibeln om droger?

Det är inte avhållandet av mat eller andra ritualer som ger Gud ära, utan kärleken till Gud och våra medmänniskor!

Den Islamiska Antikristen och den Falske Profeten: Börjar med Jesus och Styggelsen

Överser Bibeln med slaveri?

Kommer barn som dött i missfall, abort eller i samband med födseln att uppväckas i uppståndelsen?

Den förlorade sonen

Islam med dess imamer och försvarare har inget värde för debatt om vad kristna får eller inte får äta, eller om kristen tro överhuvudtaget.

Att be för kungar och alla i ledande ställning